DenBlaaFasan.dk Antik - Retro - Design - Odense 

Butik: Læssøegade 9, 5000 Odense C, Åbningstid: Tirsdag, Onsdag, Torsdag og Fredag 15.00-17.00 samt Søndag 12.00 - 16.00

 

 
INDRETNING - TIPS OG IDEER
Tips til, hvordan du indretter dig, så dine fund kombineres med dine nye møbler på en måde, så begge dele kommer til deres fulde ret.
 


STOLE KAN 
VÆRE SJOVE

De skal ikke bare være praktiske 
- de skal også have sjæl
.   Ideer til de smalle rum på væggen mellem vinduer eller to dørkarme.

EAGLE ELLER BIRDY
- VÆGUDSMYKNNG MED STIL -

Har du en smal plads mellem to vinduer eller to dørkarme, kan det være svært at finde en passende udsmykning, der virker naturlig i forhold til højde og bredde. Men prøv med et par gamle, slidte golfkøller med træ-skafter. De kan fylde en smal lodret flade ud på en sjov måde. Køllerne har for mange år siden set deres sidste turnering - men de hygger på væggen, så hvis du er intereseret i sport, så er det en mulighed. Se dem på netsiden under "kitsch"

I køkkenet kan du bruge en gammel flûtes-kurv fra den franske bager. Hæng den lodret i en af de smalle flade, der ellers er svær at udsmykke. Det giver stemning og hygge - få flere ideer ved at kigge efter de høje eller smalle ting på vores netside!
      
   
ENTREEN
- Entreen, husets første indtryk

 
Har du tænk på, at entreen er det første indtryk dine gæster får af din bolig. Og da entreen rent arkitektonisk sjældent er husets mest spændende rum, får den let et lidt kedeligt udtryk. 

Det kan du ændre på med din indretning. Det gælder om at vælge en ting, som øjet falder på. Selv om gangen eller entreen ikke er særlig stor, kan det sagtens lade sig gøre. 

Find en sjov, særlig eller mærkelig ting, som fanger blikket, når man kommer ind og som dine gæster lige må se på eller røre ved. Og så gør det ikke noget, hvis tingen også har en lille historie, som du kan fortælle, når de spørger.


Praktiske råd
- vedligeholdelse og istandsættelse

 
Her har vi lige en række praktiske råd, som vi ofte bliver spurgt om af vore kunder: 

Træorm risiko og bekæmpelse: Hvis et gammelt møbel har små huller og træet drysser - hvordan stopper man det og breder det sig til andre møbler. Nej, det breder sig ikke og ja, man stopper det ved blot at opbevare møblet tørt ved alm. stuetemperatur. og Nej - petroleum hjælper ikke - læs staten skadedyrbekæmpelse infoark her, se nederste afsnit, så er du helt rolig.. 

Udbedring af lak-skader: Du vil istandsætte et gammelt møbel: De fleste gamle møbler er poleret (brun lak) med Shellak. Det er en lak, som du kan tørre af /vaske med næste alt på nær sprit - for netop sprit opløser selv den gamle lak. Til gengæld kan du med stor varsomhed bruge en lille klud med et par dråber sprit (Hold klud over flasken åbning, vend hurtigt og vip tilbage, så kluden blot lige fugtes) til at polere lakken op - og evt. trække lakken ud over en skade på møblet, så den dækkes igen. Du skal være varsom, det kræver håndelag - begynd et sted der ikke ses og øv dig lidt. Brug kun ganske lidt sprit - lakken må ikke blive "sej" at trække med. En ganske lille klud skal glide "glat/jævnt" over lakken i cirkelbevægelser. Brug bomuldsklud foldet, så fladen mod lakken ikke har nogen kanter men er glat. Bliv ved med at bruge det samme stykke på kluden, så du ikke fjerner for meget lak. Går det galt, så lakken bliver for blød og får striber, så stop og vent 48 timer til den er gennemtør og poler den så op med brug af mindre sprit end da det gik galt. OBS: Hvis du vil polere ekstra, kan du købe shellak, som du blot dupper på kluden sammen med lidt dråber sprit - men det er vigtigt at du bruger rigtige type shellak (dvs. filtreret) og ikke bruger shellak-knastelak, for den kan du ikke polere med.

Rengøring og genoplivning af dine møbler: De fleste er mere bange for at rengøre et møbel end nødvendigt. Brug varmt sæbespænevand - fed opløsning. Vask af med en klud, der ikke er helt hårdt opvredet. Vask grundigt og tag lidt ved. Så snart du er færdig, tørre du møblet med en hel tør klud, så det hurtigt tørrer. Når det har tørret et par timer giver du møblet olie: Køb en flaske Hvid vaselinolie (alm. grøn flaske som terpentin) i et byggemarked eller Bilka, så har du olie til alle dine møbler resten af livet. Dup olie på en klud og tør møblet over, mens du jævnligt dupper mere på kluden. Tør til sidst efter med ren klud, for at fjerne olierester, der ikke er trukket ned i træet - ellers bliver møblet mat og fedtet i overfladen. Lyse pletter på armlæn og stoleben (f.eks. fra gulvvask) forsvinder når du tørre over med lidt vaselinolie - og det holder den flotte farve i årevis. Er dit møbel lakeret, så olien ikke rigtigt kan trænge ned og fjerne de hvide fletter så kom 8-9 dråber terpentin på kluden samtidigt, så bliver den tynd og trænger som regel igennem.

Metal og lak - rensning, rust og genoplivning. Har du en metalting med en lak, der trænger til en genopfriskning, så skal du bruge bil-pleje-midler. Poler dem med bilvoks (Turdle-wax) som også kan bruges til at polere overflader af hård plast op med (hvis de er blevet matte, ridsede eller har mistet farven) Er der rustpletter køber du en tube "Chrom-rens" (velassorterede tankstationer med bilpleje) og plastmateriale kan med fordel sprayes med en interiør-spray til biler (vinyl-fornyer). Har du en blank Chromoverflade, der er ujævn af "rust" så kan du med en tot ståluld (købes i fx. Rema) få langt det meste væk - meget mere end du tror. Poler overfladen uden at trykke særligt hård - blot nok til at du kan mærke at stålulden griber i de små ujævnheder i overfladen. Du vil blive overrasket over resultatet. Gå det til sidst efter med Chromrens - som nævn ovenfor.

Flere råd følger - vores faste kunder er velkomne til at spørge os !

 

 

 

Smart og kreativ
- bliv lidt ud over det sædvanlig

 
Mange af vores ting gør dit hjem til noget helt ud over det sædvanlig - og er du selv lidt kreativ så kan det blive helt fantastisk. Husk når du kigger på en ting, at det ikke altid er mening, at den skal blive som den er. 

Maling: En lysekrone bliver supermoderne, hvis man dækket af med malertape og derefter med en dåse spraylak giver den en uventet farve - flødehvid eller mørkeblå. Uventet og pludseligt sender den et helt andet signal i tid og stil. Det samme gælder et lille møbel eller skab - mal det skriggult eller postkasserødt - så her du et helt andet og sjovt møbel, der liver op i f.eks. entreen. 

Decoupage: Find gamle klip, overskrifter annoncer fra 50'erne 60'erne (aviser og ugeblade som du finder på loftet), klæb dem hulter til buldter så man kan se de sjoveste detaljer og billeder, indtil den ting du arbejder med er helt dækket. Spray hurtigt og tyndt klar spraylak på (ikke for meget så opløses tryksværten så den løber ud. Lad tørre, spray igen o.s.v når du har dækket, kan du med ultrafint sandpapir glatte og give en sidste lag lak, så det bliver blankt og glat - nu kan overfladen holde som f.eks. skriveunderlag på en pult m.v. og tåler rengøring med hård opvredet klud..

Flere ideer følger - vores faste kunder er velkomne til at spørge os !

 BADEVÆRELSE & TOILET
Et overset rum.

STATIONSSKILT - DSB
- HVID RØD OG HVIDT -

Der var engang... hvor toget også stoppede på de små stationer, og hvor man gennem
det danske landskab kunne følge med i livet i de små byer i de par minutter man
ventede. 

Det var dengang rød på hvid baggrund var nærmest synonym med De danske Statsbaner, DSB, og et navn som Lunderskov var kendt af de togrejsende. PLangt metalskilt i emalje i to dele, der monteres i forlængelse af hinanden - eller lodret ved siden af døren helt fra gulv til et højt loft.
Hvert skilt er 175 cm langt - det er MEGET lagt til sammen. Bredde 45 cm. Sæt lidt kulør og stemning på et badeværelse, hvor man også skal vente et par minutter. Få flere ideer ved at se under "reklamer og skilte" ! 
  


  KØB & SALG

 
  INSPIRATION

ALLE VAREGRUPPER

 

INDRETNING

BUTIK ÅBENT

 

INSPIRATION

SÅDAN KØBER DU

 

 TRENDS

NYHEDSMAIL

 

  BAGGRUND

VI KØBER

 

 DANSK KERAMIK

PRESSE

 

 DANSK GLAS

KONTAKT OS

DANSK PORCELÆN

   

DANSKE DESIGNERE


 
 
SOCIALE MEDIER
 
  TRANSLATE 
FØLG PÅ FACEBOOK   IN ENGLISH    
FØLG PÅ INSTAGRAM   AUF DEUTSCH


  ANDRE ANTIK

  FOR NORSK    

LINKS