DenBlaaFasan.dk Antik - Retro - Design - Odense 

Butik: Læssøegade 9, 5000 Odense C, Åbningstid: Tirsdag, Onsdag, Torsdag og Fredag 15.00-17.00 samt Søndag 12.00 - 16.00

 


MEDIE-INFORMATION
Er du journalist eller arbejder du på en avis, et ugeblad, livsstilsmagasin eller boligmagasin er du velkommen til at kontakte os. Vi har en god fornemmelse af trends i tiden, hvor man finder inspiration, og hvordan man mixer nyt og gammelt design. Råt, klassisk, romantisk ...


Vi ved også lidt mere om keramik, glas, porcelæn og møbler, der er "made in Denmark" i det 20. århundrede. Du er også velkommen til blot at kontakte os for at få baggrundsviden eller inspiration til en artikel du arbejder på - men ønsker du at citere, er du selvfølgeligt velkommen til det, men det er bestemt ikke noget krav. 

Foto's og illustrationer: Mangler du fotos eller illustrationer til din artikel, er du velkommen til at spørge. Vi har mange muligheder i professionel kvalitet, som du kan få lov til at bruge. 

 

Kontakt os på telefon 2082 5019 eller på E-mail: klik her

Hanne Hvillum, DenBlaaFasan.dk, Odense, Fyn

Antik & Livsstil Fyn Odense24. august 2017: Vi har netop fået at vide at kommunen har opgivet at gennemføre nedenstående projekt efter de mange negative reaktioner de har fået fra områdets butikker og beboere - Det glæder os meget !!!


20. august 2017:

Kommunen vil lukke de sidste butikker i Læssøegade i Odense

Et kommunalt pennestrøg ødelægger 15 års arbejde med at opbygge butik. 150 meter eksisterende cykelsti skal gøres bredere, parkering fjernes og nu frygter de sidste butikker i Læssøegade, at det vil koste dem livet. Og den brede stump cykelsti kan aldrig fortsættes i nogen retning.

- Det kan ikke passe, at en stump cykelsti, der alligevel aldrig kan blive længere, skal ødelægge de få butikker, der er tilbage. Kommunen vil fjerne parkeringspladserne op ad gaden og så det bliver helt umuligt for vores kunder at komme til og fra, fortæller Hanne Hvillum, der ejer antikbutikken denblaafasan.dk, som mange kender blandt andet fra TV's antikprogrammer.

Sammen med de øvrige handlende og ejerne af bygningerne i gaden fik hun torsdag beskeden fra kommunen, der på sigt vil gøre det umuligt at fortsætte.

Den i forvejen 160 centimeter brede cykelsti, der starter noget efter krydset, skal gøres 40 centimeter bredere i begge vejsider på den korte strækning op til jagtvej, hvor villakvarteret starter.

Dermed bliver den en såkaldt supercykelsti. Men den korte stump, kan føres frem til krydset mellem Læssøegade og Hunderupvej - og den vil aldrig kunne fortsættes, hvor villaområdet starter. Derfor undrer planen om 150 butiksødelæggende meter de handlende, som holdt møde om planen fredag:

- Jeg forstår ikke, at man vil bruge penge på et så håbløst projekt. Cyklisterne er i forvejen godt stillet med en god, bred cykelsti, hvor de endda er beskyttet mod den voldsomme trafik af den række af parkedere biler, der nærmest danne en sikkerhedsbarriere for dem. I stedet kommer de nu helt ud til trafikken uden noget skjold.

- Ændringen vil betyde at beboerne og kunderne mister deres parkeringsmulighed og butikkerne vil tabe omsætning. Det betyder, at vi på sigt kan regne med at vi må lukke og finde andre muligheder, forklarer Hanne Hvillum.

Dræbende for butikkerne
Butikkerne i Læssøegade består af flere cafeer, sushi- og takeaway restauranter samt af en større forretning, der sælger fritidsudstyr. Dertil kommer fisører og et solcenter. Men alt det kan være væk om nogle år:

- Vi kan ikke leve med, at det bliver umuligt at parkere i nærheden. Selv om kommunen vil inddrage fortovet i Istedvænget til parkering giver det kun få alternative pladser. Så kunder og beboere skal op på de i forvejen overfyldte villaveje. Vi kan se frem til, at der blive langt mellem kunder i bil. Og det vil koste for os alle, vurderer hun.

De mange problemer for beboere og butikker vil aldrig blive nogen stor ændring for cyklisterne. Stien kan nemlig ifølge kommunen selv hverken føres frem til det trafikerede kryds før åen, der er for smalt, og den vil heller aldrig kunne fortsættes længere ud ad Læssøgade.

- Jeg undrer mig over, om det egentligt er det her politikere og cyklister vil. Spørg lige cyklisterne om de ikke heller ville have, at man bruger kræfterne mere fornuftigt, hvor der virkeligt er behov og hvor det gør mindre skade, lyder det fra Hanne Hvillum.

Hun kan - lige som de andre forretninger i gaden - ikke alene se frem til at miste omsætning på langt sigt. Først må hun nemlig - for tredje gang i løbet af de seneste år - leve med at gaden i ugevis spærres af under byggearbejdet, og det koster voldsomt på omsætningen, fortæller hun.

De forretningsdrivende vil efter deres møde fredag gøre indsigelse mod planerne. Kommunen har hverken informeret lejere eller ejerne af ejerlejlighederne i Læssøegade, og i følge oplysningerne til de forretningsdrivende er det heller ikke planen at beboerne skal høres.

DenBlaaFasan.dk er en moderne antikbutik, der henter sin omsætning via butikken i Odense, internettet og en betydelig eksport - men butikken, der har ligget i Læssøegade i Odense 15 år, et "udstillingsvinduet, som kunder fra hele landet køre til for at besøge og omsætningen i butikken er en væsentlig del af forretningen.

Bemærk at kommunen  efterfølgende har opgivet dette projekt, se note med gult øverst !
Yderligere oplysninger kan fås hos:

Hanne Hvillum
Indehaver af www.denblaafasan.dk
Telefon 20 82 50 1914. oktober 2016

Antik og retro i store mængder

Danmarks Radio er ved at være klar med en ny sæson af Antikduellen, og de har også denne gang været på besøg hos DenBlaaFasan.

- Denne gang var det ikke et besøg i butikken, men på vores store møbellager. Den Blå Fasan har nemlig rigtigt mange møbler på lager. Nogle af dem, kan man se på vores netside. Men der er også rigtigt meget som er komet ind, men endnu ikke klar, restaureret og fotograferet endnu - og som derfor ikke er med. Men nu får man altså en mulighed for et kig sammen med Antik-duellanterne i den store hal, der er det ene af vores lagre, fortæller indehaveren Hanne Hvillum.

Normalt er adgang til møbellageret forbeholdt de udenlandske opkøbere, der jævnligt besøger DenBlaaFasan.dk. I øjeblikket er det en række high-end netbutikker fra Japan, Holland, Belgien, England og Portugal, der har en fast aftale om besøg, hvor ting indenfor netop deres specialer er klar til dem.

Kun en lille del
Rent faktisk er det dog kun en del af møbel-lageret, tv-seerne får indtryk af:

- Lige i øjeblikket er vi faktisk ved at flytte lageret fra en hal til en anden og større. Og det var kun omtrent halvdelen, der var flyttet over da tv-kameraerne var på besøg. Det er også årsagen til, at der i de seneste uger har været perioder, hvor der er kommet knapt så mange møbler på netsiden hver uge, som der plejer. Vi har ganske enkelt haft travlt med at flytte lager, samtidigt med at vi har været på antikmesse, de daglige opgaver med butik, forsendelser fra netbutikken og naturligvis indkøb hos de mange, der dagligt henvender sig til os, forklarer Hanne Hvillum.

Ud over møbellageret har DenBlaaFasan også et "småtingslager", hvor alle mindre - og mere skrøbelige ting - opbevares. Men her stå alt pakket ned i kasser der er stablet på metal-reoler - og det er derfor ikke egnet til tv-besøg. De fleste af tingene passerer via netsiden og kommer straks derefter i butikken i Læssøegade, hvor kunderne kort efter begynder at spørger efter de nyeste ting, de netop har set på netsiden.

Du kan se udsendelserne på DR fra den 7. nov. 2016.

04 oktober 2016

Klassisk antik og trendy Retro

Ligesom sidste år, deltager DenBlaaFasan.dk på Antik, Retro og Design messen i Rødekro.

- Det er lidt af en udfordring, fordi vi i den her sammenhæng også taler helt klassiske antikviteter - men altså også i mere moderne stil. Det er jo et område, som vi kun delvist dækker, fordi vi er en mere moderne butik, der henvender sig bredt, også til unge. Men naturligvis kommer der også masser af klassiske varer ind hele tiden - udfordring er at samle det sammen og skabe en tilpas balance mellem det helt moderne og det klassiske til en messe som den i Rødekro, forklarer indehaver af DenBlaaFasan.dk Hanne Hvillum.

Antikmessen i Rødekro har de sidste år også ændret lidt fokus, så man også begynder at se de flotteste ting fra 50'erne og 60'erne.

- Det er helt klart spændende at prøve kræfter i den balance. Det er en uge, der koster en del kræfter - som jo går fra arbejdet med indkøb, netshoppen og butikken - men som også giver en god fornemmelse af, hvad der rører sig i interessefeltet mellem de helt klassiske antikviteter og den bedste del af retro-stilen. Noget jeg kan tage bestik af og som jeg derfor har glæde at i månederne efter, når jeg køber ind til lageret, forklarer Hanne Hvillum.Antik Duellen på DR

DR Duellanter køber antik og retro hos Den Blaa Fasan i Odense
- det første af de afsnit vi er med i er nu blevet sendt


Den blå fasan er naturligvis med som et af de steder duellanterne i Danmarks Radios nye serie, "Antik Duellen" køber ind. Vi var med i første del i afsnittet onsdag den 1. maj, men er naturlligvis med i flere af programmerne.

Vi hører fra rigtigt mange, at DR har ramt plet med et godt program - lige i øjet i stil og mode, hvor man åbenbart har ramt plet med lyst til at se et dansk svar på de mange engelske antikprogrammer (som vi også godt kan lide).

Nåede du ikke at se det første afsnit, hvor Den Blaa Fasan var med, så kan du gense det her. Dettte linkt går direkte til afsnittet på DR's side. (Du skal måske sørge for at opdaterer din medieafspiller, hvis du har problemer med at se programmet på din PC:

Se onsdags afsnittet af Antik Duellen 1. maj her - link til DR, åbner i nyt vindue


15.  november 2012
Dobbelt så megen antik i Læssøegade  

En af landets mest populære moderne antik butikker, Den Blaa Fasan i Læssøegade bliver fra i morgen (Søndag den 18/11) dobbelt så stor. Lokalerne er blevet slået sammen med butikken ved siden af , og det betyder ekstra megen plads til retro, skilte, design, og andre sjove og skæve ting, når dørene til den nye butik åbnes søndag middag.
- Jeg har længe haft en drøm om at kunne udvide, men har været ked af at skulle flytte. For i løbet af 10 år har jeg opbygget en meget stor kundekreds, der ved hvor butikken ligger, fortæller indehaveren af Den Blaa Fasan Hanne Hvillum. Men drømmen gik i opfyldelse, da dyrlægen, der har haft lokalerne ved siden af butikken, besluttede at flytte sin praksis.

 Dermed kunne de to butikker, der ligger spejlvendt med samme hovedindgang, slåes sammen ved at bryde et stykke af væggen ned: - Det har været én stor butik før, så håndværkerne har blot åbnet en tidligere gennemgang mellem lokalerne. Og i den seneste uge har håndværkere arbejdet lynhurtigt for at butikken kan genåbne søndag. Det er jo lidt frustrerende at måtte holde lukket i længere tid end højest nødvendigt, forklarer Hanne Hvillum der også ser frem til sig til at vinduesarealet fordobles – varer der udstilles i vinduet sælger godt og hurtigt.  

Salget i butikken er blot toppen af isbjerget. Den Blaa Fasan er lige så meget en netforretning, og kunderne findes overalt i og udenfor Danmark. Men mange af de trofaste kunder fra andre landsdele benytter enhver mulig lejlighed til at kigge forbi butikken for at se på udvalget i virkeligheden, eller afhente varer, der ikke kan sendes med postvæsnet


7. januar 2011:
Fra da bedstefar var ung

Den Blaa fasan var omtalt flere gange i en flot artikel i Berlingske Tidende sønda, d. 3. januar 2011. To af forretningens gode kunder har en flot indrettet lejlighed ... ikke langt fra butikken. Et lækkert og individuelt miks af retro og nyt design. 

.... "Oldemorsmøblerne blev skiftet ud med en mere enkel og stilren linje fra 50erne, da Sarah Bang og Rasmus Møller Nielsen flyttede til deres nuværende lejlighed. Det lærerstuderende par bor med teaktræsborde og skænke, sort lædersofa og spaghettistole, hvoraf det meste er købt på loppemarkeder, i genbrugsbutikker eller hos private." Læs hele artiklen i Berlingske Tidende her: Læs hele artiklen i Berlingske her

... nedenfor er fotos af lidt af det, der er med i artiklen, som er fra Den Blaa Fasan ... solgt til Sarah & Rasmus.

 Vi samler på vores egen historie som aldrig før

Historien er ikke glemt. Slet ikke blandt de yngre. For vi indretter os med ting fra vores fortid som aldrig før. Ganske vist er det ikke møbler fra 1700-tallet eller malerier fra guldalderen, der er mest in blandt den største del af befolkningen. Men ting fra vores nære fortid. Vores forældres generation og vores barndom. Ting der signalerer noget vi kender og kan forholde os til - men som alligevel er fortid. 

"Når man tænker på 50'erne og tresserne kommer der hurtigt billeder af Elvis-frisure og en lyseblå folkevogn. De signalerer en tid med udvikling og omvæltning - men også tryghed og stigende velstand. Den vil vi gerne hente med os," fortæller Hanne Hvillum fra DenBlaaFasan.dk i Odense. Her kan man mærke, at det er top-moderne at indrette sig med ting, der sender disse signaler. Ikke bare kopier, der er købt i det lokale supermarked - men originaler, der helst er så specielle, at naboen ikke har den samme.

"For eksempel er møbelklassikerne fra f.eks. FDB i høj kurs. De udstråler den den tid, de minder os om vores egen nære fortid - og de er til at komme til for små penge. Det samme gør reklamerne. For hvis noget signalerer nuet, så er det reklamen - og derfor fastholder den et øjebliksbillede af eksempelvis 1959, som intet andet. Så et reklameskilt på væggen fortæller og i et splitsekund om den tid," fortæller hun.  


Derfor kan man heller ikke mærke "finanskrisen". Lysten til at indrette sig med særlige ting er ikke aftaget, snarere tvært imod. Og hos DenBlaafasan.dk gætter man på, at det ikke kun gælder på fyn, men for de fleste af den type livstilsbutikker.

 

"Det er ikke fordi man vil spare penge at salget stiger - for vi sælger ikke ting, der blot erstatter noget man ellers ville købe. Den slags må folk finde på et loppemarked. Men lysten til at finde de særlige fund stiger - og det vil den blive ved med de kommende år," mener Hanne Hvillum.

 

TV2-fyn kl. 11.00 onsdag den 16. april 2008:
Da Den blaa Fasan havde besøg af TV2 anden gang

Forretningen får igen besøg af Signe Ryge fra TV2 Fyn. Vi viser rundt og fortæller om, hvilke ting, der er efterspurgte i øjeblikket. Vi kigger på møbler, lamper, legetøj fra halvtredserne, kitsch og kram og fund fra England. 

Du kan se udsendelsen på nettet - tv2fyn.dk - klik på fanen "11'eren" og vælg dato til venstre.

-  direkte link til udsendelsen https://www.tv2fyn.dk/modules/tv2fyn/arkiv.php?keyword=fasan 

DenBlaaFasan - Fyn Odense


TV2-fyn kl. 11.00 onsdag den 27. februar 2008:
Da Den blaa Fasan havde besøg af TV2

SKJULTE SKATTE - 11'eren på TV2 Fyn: Har du lyst til at få et lille kig ind i vores forretning før du kommer på besøg i virkeligheden, så kig med i TV2 Fyn onsdag den 27. februar kl. 11 om formiddagen (eller se udsendelsen på nettet).

I en ny serie om anderledes forretninger på Fyn har vi besøg af et TV-hold fra programmet 11eren, som har lavet en spændende udsendelse. Du kan se udsendelsen på nettet - tv2fyn.dk - klik på fanen "11'eren" og vælg dato til venstre.

-  direkte link til udsendelsen https://www.tv2fyn.dk/video/12764 

DenBlaaFasan - Fyn Odense


Fyn, juli 2002: Om begyndelsen til Den Blå Fasan .....
Gammel hobby er blevet til ny butik i Odense
 
Odense har fået en ny antikforretning. Så hvis man vil indrette sig anderledes end andre, så er der nu et hav af gamle, sjove og spændende ting af finde i Læssøegade.

"Man kan være sikker på, at der ikke findes noget der er nyt i forretningen. Og det er sjældent, at der er mere end en af hver ting. I stedet for at blande alt fra nye platstikdippedutter og havekrukker med originalt - har vi valgt udelukkende at satse på særprægede gamle ting, som egner sig til dekoration i hjemmet", fortæller Hanne Hvillum, fra "Den Blaa Fasan".

Forretningen bygget op omkring en hobby, som altså nu har taget skridtet til alvor:

"Men selv om vi nu både har husleje og faste åbningstider, skal det stadigt være sjovt. Det er nemlig med til at de ting vi har også bliver spændende," fortæller Hanne Hvillum, der gerne indrømmer, at det kan være svært at skille sig med en del af tingene. "Når man har fundet en rigtigt flot vase, så rykker det jo altid lidt, for at man beholder den. Men der er grænser for, hvad man selv har plads til," erkender hun.

Fyn - og alt det andet.
De fleste ting i forretningen er fra 30'erne eller 50'erne. Men der går ikke længe, før der også dukker 70'er ting op. Det er nemlig ved at blive moderne at blande de skarpe farver og runde former fra 70'erne ind i en moderne indretningsstil.

"Vores ting skal være sjove og fortælle en historie. Og man skal være sikker på at naboen ikke lige har fundet en, der er mangen til. F.eks. ting fra det gamle Fyns Glasværk, keramik, pletsølv, gammelt legetøj, og små møbler i lette lyse farver Vi vil ikke være en traditionel antikvitets-forretning. Her kan vi godt handle om prisen" lover Hanne Hvillum, der ikke alene regner med at se Fynboer, men også en del sommerturister i butikken i de kommende måneder.

"Den Blaa Fasan" ligger først for i Læssøegade 9 i Odense.

Antik: Den blaa fasan, Læssøegade 9, 5000 Odense, Fyn